DE OMGEVING VAN PUTTEN

Overnachten in Putten is automatisch overnachten op de Veluwe. Een prachtige omgeving. Met trots mogen we dan ook zeggen dat, wanneer je bij Bos7 overnacht in een vakantiehuisje, je overnacht in een van de mooiste gebieden van Nederland. Op steenworp afstand van onze natuurhuisjes bevindt zich onder andere Landgoed Schovenhorst. Ook ligt ons sfeervolle vakantiehuisje direct aan het Sprielderbos. Last but not least is het een kleine twintig minuten rijden naar het grootste Nationale Park dat Nederland te bieden heeft. Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Rondom onze vakantiehuisjes is van alles te beleven. Doordat er zoveel te doen is, hebben we een aantal toeristische trekpleisters voor je uitgezocht. Echter is er in de omgeving nog veel meer te beleven. Ook voorzien we je graag van informatie wanneer je bij ons komt logeren. Van leuke restaurantjes tot fijn shoppen. We zijn bekend in de regio.

Bos7-Amersfoort

AMERSFOORT

Op zo’n twintig kilometer van onze vakantiehuisjes is de prachtige stad Amersfoort gelegen. Een stad met een rijke historie die vandaag de dag ook nog op tal van plekken terug te vinden is. De prachtige binnenstad van Amersfoort is een garantie voor een heerlijke dag weg. Of je nu van plan bent om heerlijk te gaan shoppen in de winkelstraten of juist wilt genieten van de prachtige oude bouwwerken. De stad Amersfoort is hiervoor uitermate geschikt. Met de mooie Sint-Joriskerk en de prachtige Koppelpoort waan je je als inwoner van een stad in de Middeleeuwen.

APENHEUL

Ben je wat meer op zoek naar wat ander vermaak? Dan is een bezoekje aan de Apenheul natuurlijk ook mogelijk. Dit ontzettend leuke dierenpark, waar alleen apen wonen, is gelegen op ongeveer 25 kilometer van Putten. Je vermaakt je hier met gemak de hele dag, zeker wanneer je met de kinderen of kleinkinderen op stap bent. Loop tussen de doodshoofdaapjes door en neem een kijkje bij de gorilla’s.

Bos7-Apenheul
Bos7-WalibiHolland

ATTRACTIEPARK WALIBI HOLLAND

Attractiepark Walibi Holland is bij een ieder wel bekend. Het bekende attractiepark is gelegen in Biddinghuizen. Slechts 30 autominuten ben je bij ons verwijderd van het attractiepark, de ideale uitvalsbasis. Ga jij binnenkort in de Goliath of de Condor? Dankzij onze ideale ligging zijn we een fantastische uitvalsbasis voor mensen die het attractiepark willen bezoeken maar niet willen reizen op dezelfde dag.

BOSBAD PUTTEN

Wil je even helemaal tot rust komen in een luxe subtropisch zwemparadijs? Ook dan zit je helemaal goed in Putten. Met zowel een binnen- als een buitenzwembad kun je hier heerlijk genieten. Welke tijd van het jaar dan ook is. Het mooiste van alles? Je bent er binnen tien minuutjes met de auto.

Bos7-Eemhof
Bos7-BosbadPutten

DE EEMHOF ZWEMPARADIJS

Voor wie een gewoon subtropisch zwemparadijs nog niet genoeg is, is er ook nog het zwemparadijs van De Eemhof. Dit Center Parcs park, met Aqua Mundo, is ook zeker een bezoek waard. Het zwemparadijs beschikt onder andere over een golfslagbad en biedt je daarnaast ook de mogelijkheid om te leren surfen. Best gaaf toch?

DOLFINARIUM HARDERWIJK

Naast de Apenheul in Apeldoorn is er nog een ontzettend geliefd dierenpark in de buurt van Putten. Het Dolfinarium in Harderwijk. Dit ruim opgezette waterpark is gelegen op nog geen 15 kilometer van Putten. Dit bijzondere dierenpark zal een fantastische indruk achterlaten die je zeker voor langere tijd zult vasthouden.

Bos7-Dolfinarium
Bos7-KrollerMullerMuseum

KRÖLLER MÜLLER MUSEUM

Ben je wat kunstzinniger ingesteld? Dan bent u in de omgeving van Putten ook uitgekomen op de juiste plek. In de wijde omgeving zijn tal van grote musea te vinden, waaronder ook het Kröller Museum in het Nationaal Park De Hoge Veluwe. In dit museum zijn tal van werken van onder andere Vincent van Gogh en Piet Mondriaan te vinden. Daarnaast beschikt het museum over een prachtige beeldentuin waar tal van kunstwerken worden tentoongesteld.

INTERESSANTE LOCATIES

PUTTEN

Bos7-Putten-omgeving-2

Ook in Putten is van alles te beleven en te doen. Zo kun je in de omgeving van Putten naar het zwaartepunt van Nederland en kun je daarnaast ook een bezoek brengen aan Landgoed Schovenhorst. Beide zijn zeker een bezoek waard. Maar ook het Stoomgemaal en de Korenmolen zijn prachtige locaties om eens rond te kijken. Het Putter Stoomgemaal is iedere woensdag te bezoeken tussen negen en twaalf uur ’s ochtends. Daarnaast zijn er speciale draaidagen waarop het gemaal geopend is van elf uur ’s ochtends tot vier uur ’s middags.

VELUWSE MARKT BARNEVELD

Bos7-VeluwseMarktBarneveld

Een zomers bezoek aan de Veluwe is niet compleet zonder een bezoek aan de Veluwse Markt. Deze ouderwetse markt wordt al jarenlang georganiseerd in de prachtige plaats Barneveld. Zes zaterdagen in de zomer is het groot feest, en komen er meer dan 100.000 toeristen naar de Veluwse plaats. Geniet van oud-hollandse lekkernijen en tradities tijdens een bezoekje aan de markt.

LET OP: Vanwege het coronavirus zal er in 2020 helaas geen editie van de Veluwse Markt plaatsvinden.